Hrvatski radio

Radio Osijek

„Hrana je umjetnost”

11.04.2022.

13:49

Autor: Željka Bačić

Potpisivanje ugovora o suradnji

Potpisivanje ugovora o suradnji

Foto: Željka Bačić / Radio Osijek

Ugostiteljsko- turistička škola Osijek i Akademija za umjetnost i kulturu potpisali su danas sporazum o suradnji nastavljajući dosadašnji zajednički rad na projektima. Učenicima i studentima bit će to još jedan izazov u obrazovanju. 

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola i Akademija za umjetnost i kulturu već su radili na projektima kao što je ilustrirani vodič - slikovnica „Čarobna gastro priča Baranje”. Hrana je umjetnost, rečeno je prigodom potpisivanja ugovora. Ravnatelj Škole Andrej Kristek ističe kako je ovaj ugovor jedan od ciljeva usavršavanja i cjeloživotnog obrazovanja, važna je to platforma za provedbu različitih oblika formalnog i neformalnog obrazovanja.

Prema riječima dekanice Akademije za umjetnost i kulturu Helene Sablić Tomić, projekt im je važan jer se povezuje sa sudionicima na tržištu, u realnom sektoru.

Dosadašnja uspješna suradnja Ugostiteljsko-turističke škole i Akademije nastavit će se već u svibnju kroz radionicu povezivanja hrane i umjetnosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.