Hrvatski radio

Radio Osijek

HRT otvorio dopisništvo u Vukovaru

07.05.2016.

12:05

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu velikih obljetnica HRT-a, 90 godina radija i 60 godina televizije, danas je otvoreno dopisništvo Hrvatske radiotelevizije u Vukovaru. U 17 sati počinje izravan prijenos emisije "Lijepom našom", a veliki koncert za obnovu vukovarskog vodotornja bit će održan 15. svibnja u Zagrebu.

Otvaranje dopisništva HRT-a u Vukovaru znači iznimno puno, radili smo dosta na tome i zahvaljujem se ravnatelju Siniši Kovačiću i njegovom timu što smo uspjeli otvoriti ovo dopisništvo, izjavio je danas gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. "Značenje i boljitak za građane Vukovara su neupitni i vjerujem da ćemo čuti puno dobrih priča iz ovoga dopisništva", zaključio je Penava.

"Licemjerno bi od nas bilo izvještavati o izumiranju gradova i županija, a da i sami u tome sudjelujemo", dodao je vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić te dodao kako kako nakon Vukovara HRT nastavlja i s drugim gradovima. "Cilj je da osnažimo ulogu javne televizije u lokalnoj zajednici", istaknuo je Kovačić.

"Želimo pomoći revitalizaciji Vukovara i cijelog ovog kraja, a događajima iz ovog kraja obogatiti program Hrvatske radiotelevizije", rekao je vršitelj dužnosti ravnatelja Programa HRT-a Jozo Barišić te dodao kako će se sa širenjem dopisničke mreže nastaviti, a regionalne vijesti, vijesti iz svih hrvatskih krajeva moraju postati osnovna nit vodilja svakog javnog servisa. "Ovime želimo zacijeliti jednu od vukovarskih rana", zaključio je Barišić.

Svoje aktivnosti za pomoć Vukovaru HRT nastavlja današnjim izravnim prijenosom emisije Lijepom našom iz dvorane u Borovu Naselju. Emisija je koncipirana ponešto drugačije od uobičajenog, a uz snimljene priloge i razgovore u glazbenom će dijelu nastupiti: tamburaški sastavi Dike, Fijaker, Hajo i Džentlmeni, Šima Jovanovac, Denis Dumančić, Vera Svoboda, Đani Stipaničev, Mate Bulić, Hanka Paldum, Đakovčanke, Stjepan Jeršek Štef, Kićo Slabinac i Prljavo kazalište. Ulaz na priredbu je besplatan, a početak je u 17 sati.

U godini obilježavanja jubileja - 60. obljetnice Hrvatske televizije i 90. obljetnice Hrvatskoga radija - Hrvatska radiotelevizija organizira i donatorsku akciju za obnovu vukovarskog Vodotornja, simbola obrane i opstojnosti.

U nedjelju, 15. svibnja 2016. godine u 21 sat na Trgu bana Jelačića u Zagrebu bit će održan i veliki donatorski koncert pod nazivom Svi za Vukovar, kojim će se, uz izravni prijenos na Prvome programu Hrvatske televizije, Drugome programu Hrvatskoga radija, Radio Osijeku i Radio Sljemenu od 21 do 22.30 prikupljati sredstva za obnovu vukovarskoga Vodotornja. Na koncertu će nastupiti mnogi poznati i popularni izvođači kao što su Vatra, Toni Cetinski, Ivan Zak, Miroslav Škoro, Massimo, Vanna, Gabi Novak i brojni drugi.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.