Hrvatski radio

Radio Osijek

"Hrvatska se zavolontirala!"

28.09.2020.

15:33

Autor: Željka Bačić

"Hrvatska  se  zavolontirala!"

"Hrvatska se zavolontirala!"

Foto: - / -

Od 23. do 26. rujna održane su brojne aktivnosti u sklopu jubilarne, desete manifestacije Hrvatska volontira! Akcija je okupila više od 120 organizatora volontiranja, koji su u 70 gradova uključili preko 2000 građana.

Osječki Centar za volontiranje priopćio je, uz ostalo, kako su ovogodišnjom kampanjom podsjetili  koliko volontiranje donosi svakom pojedincu, na koji način nas može zbližiti s drugima u našem okruženju te koliko pridonosi zajednici u kojoj živimo, a time i društvu u cjelini. Fenomen volontiranja čini nas osjetljivijima za drugo i drugačije i snažnijima u opredjeljenju za kreiranje promjena u društvu, humanizam i održivi razvoj društva. Volontiranje je zaista jedna važna društvena mreža. Vrijednosti volonterstva na istoku Hrvatske u praksu su stavili volonteri Udruge za rad s mladima „Breza" koji su održali akciju (O)čistimo grad te očistili travnate i betonske površine između autobusnog i željezničkog kolodvora u Osijeku i omogućili malim zelenim površinama da ponovno prodišu. Volonterski centar Osijek se zajedno s volonterkama, ženama iz Vukovara, Zagreba, Slavonskog Broda, Vinkovaca i Osijeka koje su uključene u aktivnosti Centra, uputio do Požeškog Markovca, gdje su uređivali teren za izgradnju volonterskog inkluzivnog kampa, kao doprinos inkluzivnom volonterskom programu Udruge Slap. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.