Hrvatski radio

Radio Osijek

Hrvatska volontira i u Osijeku

29.09.2021.

12:21

Autor: Marija Vukasović Petrinović

Hrvatska volontira i u Osijeku

Hrvatska volontira i u Osijeku

Foto: - / -

U povodu projekta "Hrvatska volontira" - Udruga gluhoslijepih osoba grada Osijeka i Osječko - baranjske županije u svojim je prostorijama na Trgu Ante Starčevića u pothodniku predstavila aktivnosti volontera koji pomažu okupljenima u toj udruzi.

Predsjednik Udruge Željko Bosilj ističe kako se u proteklih dvadeset i dvije godine rada ponose sudjelovanjem stotina volontera.

"Željeli smo u sklopu akcije Hrvatska volontira reći hvala našim vrijednim studentima socijalnog rada, s kojima ćemo u šetnji osječkim ulicama provesti dio dana. Hrvatska, nažalost, nije još uredila status volontera u smislu da su prepoznati kao stalno potrebni članovima Udruge gluhoslijepih osoba grada Osijeka i Osječko - baranjske županije" - rekao je Bosilj.

Nacionalna kampanja Hrvatska volontira odvija se u Hrvatskoj jedanaestu godinu za redom. Njome se ukazuje na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.
Ovogodišnjom kampanjom Hrvatski volonterski centar želi podsjetiti koliko je volontiranje važno za razvoj otpornosti zajednice u izvanrednim situacijama i koliko zajedništvo i solidarnost ubrzavaju proces oporavka za vrijeme i nakon krize.

Ove godine obilježava se i deseta obljetnicu Europske godine volontiranja, povodom koje se ističe nekoliko ključnih značajki modernog razumijevanja koncepta volonterstva u Europi - osnaživanje, zahvalnost, inkluzivni angažman, međusektorska suradnja i dijeljenje resursa.
Budući da najvažnija snaga volontiranja leži u slobodnoj i dobroj volji da budemo tu za druge i za zajednicu, ove godine od 29. rujna do 2. listopada 2021. akcija Hrvatska volontira traje pod geslom "Hvala vam što ste tu".

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.