Hrvatski radio

Radio Osijek

Hrvatske odbojkašice U19 spremno čekaju Europsko prvenstvo

17.08.2020.

14:27

Autor: Neven Knežević

hrt.hr

hrt.hr

Foto: - / -

Osijek je domaćin Europskog prvenstva za odbojkašice do 19 godina koje će se u dvorani Gradski vrt održati od 22. do 30. kolovoza, no pod posebnim uvjetima zbog epidemije korona virusa. Mlade hrvatske reprezentativke na pripremama su u Osijeku od početka srpnja.

"Ovo je prvo međunarodno sportsko natjecanje koje se organizira u vrijeme epidemije korona virusa", rekla je na početku konferencije za novinare direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza u povodu održavanja tog europskog natjecanje za mlade odbojkašice. Natjecanje će se kako je rekla održavati pod vrlo strogim uvjetima i prvilima. Utakmice će se igrati bez gledatelja, a ulaz u dvoranu omogućit će se samo članovima stručnih stožera i osobama iz organizacije. Također će se provoditi stalna testiranja na korona virus. Igračice svih reprezentacija Rusije, Turske, Njemačke, Bugarske, Francuske, te Hrvatske koja je već u hotelu Osijek, bit će smještene svaka na svom katu, a tako će odlaziti i na treninge i utakmice. 

Treba spomenuti da su naše mlade reprezentativke na priprema u Osijeku još od 5. srpnja i kako je rekao izbornik Saša Ivanišević "uvjeti su savršeni. Iako su sigurnosne mjere malo promijenile tijek treniranja mi to ne osjećamo previše. Treniramo dva puta dnevno, a nakon toga u hotelu pazimo na socijalnu distancu. Očekujemo službenu potvrdu negativnih testova igračica na COVID-19. " Izbornik Ivanišević rekao je da su očekivanja velika i cilj je biti bolji od Francuske reprezentacije na otvaranju natjecanja u subotu, a nakon toga ići korak po korak. 

Treba napomenuti da je Osijek domaćin prve skupine igračica, a utakmice druge skupine igraju se u Zenici u Bosni i Hercegovini. Cilj je, rekao je Ivanišević doći u završnicu natjecanja u Zenicu u borbi za medalje. 

Uz ostale na konferenciji za novinare govorio je i zamjenik gradonačelnika Boris Piližota, te istaknuo "da smo spremni relativno broz prilagoditi se novim okolnostima. O tome govori i činjenica da je ovo već drugo natjecanje koje pripremamo u Osijeku u posebnim epidemiološkim uvjetima. Svi oni koji dolaze u Osijek na sportska natjecanja osjećaju se ugodno i postižnu odlične rezultate".

Europsko prvenstvo za odbojkašice do 19 godina otvorit će u subotu u 15 sati Turska i Bugarska, dok će hrvatske juniorke u 17:30 nastupiti protiv Francuske. Nakon Francuskinja naše reprezentativke igrat će protiv Njemačke, Turske, Bugarske i  Rusije. Spomenimo da će se u drugoj skupini u Zenici susresti reprezentacije Bosne i Hercegovine, Bjelorusije, Italije, Poljske, Slovačke i Srbije. Dvije najbolje ekipe iz svake skupine borbu za medalje nastavljaju u Zenici, dok će trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe svoje kvalifikacijske susrete od 5. do 8. mjesta igrati u Osijeku. 

 

direktorica HOS Valentina Bifflin

izbornik Saša Ivanišević

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.