Hrvatski radio

Radio Osijek

Hrvatski olimpijci u startasicama

02.06.2015.

15:24

Autor: Radio Osijek/Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatski olimpijski odbor i Borovo d.d., najpoznatiji hrvatski proizvođač kožne, gumene i gumeno-platnene obuće,potpisali su danas ugovor o gospodarskoj promidžbenoj i sportskoj suradnji.

Hrvatski će olimpijci nositi Startas tenisice i to već na europskim igrama u Bakuu koje traju od 12. do 28 lipnja, a ugovor traje do završetka Olimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. godine. Ovih dana tvrtka Borovo isporučila je HOO-u prvih 200 pari, a u narednu godinu dana sve do završetka Olimpijskih igra u Riju 2016. isporučit će ih još opremljene zajedničkom dizajnerskom kolekcijom s hrvatskim obilježjima.
Prve modele imali su priliku isprobati europski prvak u veslanju Damir Martin, europski prvak u gimnastici Marijo Možnik, brončana olimpijka Martina Zubčić, odbojkašice Mia Jerkov, Maja Poljak i Ana Grbac, te boksač Filip Hrgović.
"Sportaši su jedan od najboljih promotora Hrvatske i naša je društvena odgovornost pomagati hrvatsko gospodarstvo," naglasio je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.
Startasice su kreirane i izrađene za potrebe igrača stolnog tenisa, i taj borovski brend bio je 1987. godine službeni sponzor velike svjetske studentske sportske manifestacije u Zagrebu - Univerzijade. 
Predsjednik Uprave Borova Gordan Kolundžić ističe kako je Borovo prije Domovinskog rata imalo 23 tisuće zaposlenih, a godišnje se prodavalo oko 25 milijuna pari obuće i 500.000 guma. Danas je Borovu 780 zaposlenih, a godišnje se proda 400.000 pari obuće.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.