Hrvatski radio

Radio Osijek

Hrvatski tenisači zaigrali nogomet s djecom u Tordincima

06.06.2020.

15:14

Autor: Radio Osijek/HRT/TM

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / -

Hrvatski tenisač Marin Čilić, zajedno s vodećim hrvatskim tenisačima i tenisačicama koji sudjeluju na turniru u Osijeku, posjetio je sportsko igralište za djecu u Tordincima u Slavoniji, kojeg je financirala njegova zaklada.

Kako bi vlastitim primjerom ukazali na važnost sporta za razvoj i zdravlje djece, najbolji hrvatski tenisači i tenisačice, na poziv Marina Čilića, došli su u posjet Osnovnoj školi Tordinci u Tordincima. 

Marin Čilić, Borna Ćorić, Ivan Dodig, Mate Pavić, Nikola Mektić, Franko Škugor, njihove kolegice Donna Vekić i Ana Konjuh te mlade nade hrvatskog tenisa Antonia Ružić i Duje Ajduković odigrali su nogometnu utakmicu s djecom Osnovne škole Tordinci. Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Vedran Martić kao pravi izbornik promatrao je igru s klupe. 
U napetoj utakmici slavila je ekipa Osnovne škole Tordinci rezultatom 2:1. 
Nogometna utakmica odigrana je na sportskom igralištu kojeg je sagradila Zaklada Marin Čilić. Igralište u Tordincima prvo je kojeg je financirala Zaklada Marin Čilić. Sredstva za gradnju prikupljena su na humanitarno sportskom spektaklu Gem Set Hrvatska prošle godine.
Iako su već odavno građevinski radovi završeni, zbog problema u transportu uzrokovanih pandemijom COVID-19 sportski premazi nisu naneseni na igralište. No, to nije spriječilo Marina, sportaše i djecu da provedu subotnje jutro u zabavnoj rekreaciji. 
Ovim multifunkcionalnim igralištem 120 djece Osnovne škole Tordinci, u čijem je dvorištu igralište sagrađeno, konačno je dobilo sportski prostor u kojem će moći imati nastavu iz tjelesnog odgoja, ali i provoditi svoje slobodno vrijeme. Na igralištu će im se i pridružiti i stariji vršnjaci iz sva četiri mjesta općine Tordinci koja do sada nije imala ni sportsku dvoranu ni igralište.  
Zaklada Marin Čilić kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja, potiče okruženje u kojem svako dijete ima priliku ostvariti svoj potencijal i snove. Od svog osnivanja Zaklada je kroz projekte dotakla živote više od 1.000 djece. Do sada je Zaklada dodijelila 37 stipendija mladim, talentiranim sportašima i klasičnim glazbenicima, dok su četiri škole u Hrvatskoj donacijom Zaklade obnovile kabinete fizike i informatike. Također, Zaklada je donacijama dvije godine zaredom pomogla organizaciju besplatnog teniskog kampa za djecu u Vukovaru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.