Hrvatski radio

Radio Osijek

HSP AS i HČSP zajedno na izborima u Vukovaru

13.02.2017.

16:35

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U vukovarskom hotelu „Lav“ održana je konferencija za medije gdje su HSP AS i HČSP grada Vukovara potpisali sporazum o strateškom partnerstvu i trajnoj političkoj suradnji na razini grada Vukovara te o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore u gradu.

Izlazak na izbore 21. svibnja definiran je tako da će ove dvije stranke i drugi koji se ovom zajedništvu pridruže imati zajedničku koalicijsku listu i zajedničke kandidate za gradonačelnika grada Vukovara te njegove zamjenike, priopćeno je danas.

Sporazum su potpisali čelni ljudi podružnica, a konferenciji su nazočili dopredsjednik Podružnice HSP AS Vukovar i predsjednik Sindikata Luke Vukovar Josip Previšić, predsjednik Podružnice HČSP Vukovar Ivica Žulj, predsjednik Kluba vijećnika HSP AS u Županijskoj skupštini VSŽ Tomislav Džanak, glavni tajnik stranke Pero Ćorić i nezavisni kandidat za gradonačelnika Vukovara Nikola Toth Fenix.

Pero Ćorić je podsjetio da je kandidat za gradonačelnika jedan od zapovjednika obrane Vukovara Nikola Toth Fenix, a da se radi o predratnom i poslijeratnom vukovarskom poduzetniku i gospodarstveniku. „Nismo zadovoljni načinom kako se upravlja resursima grada heroja, a posebice nismo sretni sporim iznalaženjem rješenja kako zaustaviti odlazak mladih iz Vukovara. Jedini sam političar koji mjesecima ukazuje na problem da su dva najistočnija grada u Hrvatskoj -Ilok i Vukovar, gradovi koji umiru, a ne promjenimo li stanje radikalno na bolje za četiri godine nećemo se imati kome obratiti. Ova današnja konferencija nije kraj nego početak. U narednih 100 dana, koliko nam je ostalo do navedenih izbora na dnevnoj bazi predstavljat ćemo stranke, udruge i istaknute pojedince koji podupiru i pridružiti će se ovom političkom zajedništvu“, rekao je Pero Ćorić.

Ishodište ovog sporazuma jesu istovjetan politički program i zajednički kvalitetni kandidati s kojima ćemo zatražiti povjerenje građana“, poručio je u ime HČSP-a Ivica Žulj.

Godine 1991. bio sam spreman poginuti za Hrvatsku i Vukovar, a danas sam spreman svoje znanje i sposobnosti staviti u službu stvaranja preduvjeta kako bi Vukovar postao i ostao grad poželjan za ostanak mladih. Gospodarstvo je ključna riječ kojom ću se baviti i kroz koje ću nuditi i iznalaziti rješenja za navedeno. Očekujem potporu svih slojeva društva za program koji ću u narednom periodu predstaviti, a najveću potporu očekujem od braniteljske populacije jer zaštita prava obitelji poginulih i nestalih u Domovinskom ratu kao i prava svih branitelja i njihovih obitelji moj su prioritet“, rekao je Nikola Toth Fenix.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.