Hrvatski radio

Radio Osijek

HSP AS: Nećemo sjediti u nesposobnoj Vladi

02.05.2016.

14:57

Autor: Iva Fijala

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vlada je troma i spora, ali neke reforme su pokrenute, istaknuli su čelnici HSP-a dr. Ante Starčević na konferenciji za novinare u Osijeku gdje su pozdravili osnivanje tri nova ogranka stranke u Valpovu, Čemincu i Dražu.

"Nas su građani izabrali jer smo sposobniji", istaknulo je čelništvo stranke HSP Ante Starčević u Osijeku. "To ćemo dokazati ili idemo na nove izbore. Naša stranka neće sjediti u nesposobnoj vladi i imamo realne ciljeve", istaknuo je predsjednik Ivan Tepeš. 

Ako se Vlada pokaže nesposobnom, HSP AS neće biti uz nju i spremni su na nove izbore ili preslagivanja unutar Domoljubne koalicije, napomenuo je glavni tajnik stranke i saborski zastupnik Pero Ćorić.
U stranci koja je dio vladajuće koalicije nisu zadovoljni što do danas još uvijek nije kadrovski sve posloženo, niti su većim intenzitetom krenule reforme, ali premijer i ministri uvjerili su ih da će do rujna i ove godine neke reforme biti vidljive hrvatskoj javnosti, istaknuo je potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik stranke Ivan Tepeš, naglasivši da Slavonija u razvojnim projektima zauzima posebno mjesto.
Za razvoj ovog dijela Hrvatske nužan je i dovršetak Koridora Vc koji treba biti žila kucavica u povezivanju Baltika i Jadrana, smatraju u HSP-u Ante Starčević.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.