Hrvatski radio

Radio Osijek

HSP obilježio 123. obljetnicu smrti dr. Ante Starčevića

28.02.2019.

11:39

Autor: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

Foto: - / -

U povodu 123. obljetnice smrti doktora Ante Starčevića kod njegovog su se spomenika u središtu Osijeka okupili članovi Hrvatske stranke prava. "Otac domovine, Ante Starčević, najveći je čovjek kojega je Hrvatska imala", istaknuo je predsjednik osječke podružnice HSP-a Drago Marković.

O hrvatskom političaru i govorniku, jednom od utemeljitelja Hrvatske stranke prava 1861. godine govorio je okupljenima predsjednik osječke podružnice HSP-a Drago Marković. Podsjetio je kako je Starčević postavio politički okvir stranke te objasnio kako Hrvati mogu, znaju i trebaju stvoriti svoju državu unatoč okolnostima koje su postojale u drugoj polovici 19. stoljeća. "Starčevič je najveći čovjek kojeg je Hrvatska imala", rekao je Marković te poslao poruku hrvatskoj političkoj eliti "da umjesto Marxa, Engelsa, Lenjina i drugih pročitaju Antu Starčevića jer sve poruke koje oni danas trebaju primjenjivati u zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa, hrvatskog čovjeka i hrvatske države napisane su u njegovim djelima". 

Govoreći o Hrvatskoj stranci prava Marković je rekao kako je stranka nakon brojnih uspona i padova danas opet na početku, vodi ju Karlo Starčević, gradonačelnik Gospića i uskoro će se pojaviti novi, osuvremenjeni HSP primjeren 21. stoljeću. Dodao je na kraju kako o jačanju stranke govori i podatak da je HSP u istraživanjima uoči izbora u Ličko-senjskoj županiji izjednačen s HDZ-om i nezavisnim Darkom Milinovićem.  

 

HSP, Drago Marković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.