Hrvatski radio

Radio Osijek

HSP obilježio početak bitke za Vukovar

25.08.2015.

11:24

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Paljenjem 87 svijeća u Vukovarskoj ulici u Osijeku, članovi HSP-a obilježili su početak bitke za Vukovar koja je trajala 87 dana.

Predsjednik Stranke Daniel Srb rekao je kako svake godine obilježavaju taj trenutak prisjećajući se vukovarskih branitelja i stanovnika grada koji su bili odlučni u tome da svim snagama pružaju otpor velikosrpskoj agresiji.

- 25. kolovoza 1991. u 10 sati pala je prva granata na Vukovar, što se smatra početkom bitke za Vukovar. Nasuprot trenucima kada se u koloni sjećanja sjećamo svih stradalih Vukovaraca, boli i patnje koju su prošli, svake godine posebno obilježavamo ovaj trenutak kao iskaz hrabrosti, odlučnosti i želje da se obrani svoj grad – istaknuo je Srb.

Zaključio je kako je bitno da cijela Hrvatska prepoznaje herojstvo Vukovara koji će kao 'hrvatski Alamo' ostati zabilježen u povijesti po nevjerojatnoj želji Vukovaraca da se obrani grad.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.