Hrvatski radio

Radio Osijek

HSP-ov program: Potpuna privatizacija gospodarstva

18.07.2016.

11:34

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HSP će sutra u Zagrebu predstaviti svoj predizborni gospodarski program oko kojega želi okupiti stranke desnice čiji su predstavnici pozvani na sutrašnje predstavljanje . .

Kako je rekao predsjednik stranke Daniel Srb, pozvani su predstavnici stranaka desnice kojima se, pomicanjem HDZ prema centru, otvorio put prema desnim biračima.

Autor gospodarskog programa je profesor iz Kanade Tihomir Janjiček, predsjednik Povjerenstva za gospodarstvo HSP-a. Janjiček, kao središnje točke programa, ističe masovnu privatizaciju gospodarstva a i dosta je, kaže, različitih socijalnih beneficija i subvencija koje su ostavština komunizma.

Predlaže radikalnu promjenu monetarno-kreditne politike koja, kaže, treba oživjeti hrvatsko gospodarstvo. Fiskalna politka nam je katastrofalna-ocjenjuje dalje Janjiček te navodi da nam je 80% proračuna od PDV-a, dakle samo od najobičnije potrošnje.

Dominacija kapitala, tržišta i privatnog vlasništva, potpuna privatizacija hrvatskog gospodarstva-ciljevi su HSP-ovog gospodarskog programa.       

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.