Hrvatski radio

Radio Osijek

HSP-ove kandidatkinje za gradonačelnice

19.04.2013.

11:31

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za gradonačelnicu Osijeka kandidatkinja je Darija Paloš, Slavonskoga Broda Ilijana Vrbat Pejić, a Donjega Miholjca Tihana Trcović.

Kandidatkinje za gradonačelnice Hrvatske stranke prava na predstojećim lokalnim izborima za Osijek, Slavonski Brod i Donji Miholjac predstavile su se danas u Osijeku.

Kandidatkinja za gradonačelnicu Osijeka Darija Paloš napomenula je na predstavljanju kako svi političari u Hrvatskoj vrlo često govore da je budućnost na mladim ljudima i kako prednost treba dati ženama, no prava se istina vidi kada se pogledaju njihove kandidacijske liste za gradonačelnike i župane na predstojećim izborima, a na kojima su većinom ljudi koji su u politici već 20 godina. HSP-ovu kandidaturu za gradonačelnice zaslužile su svojim radom i na tome mjestu nisu samo kako bi ispunile kvotu od 40% žena na listama. Dodala je i kako programom koji su napravili jedini mogu privući mlade ljude da ostanu u Osijeku i to razvojem gospodarstva, poduzetništva i otvaranjem novih radnih mjesta.

 

Kandidatkinja HSP-a za Slavonski Brod je Ilijana Vrbat Pejić,. Sadašnja dogradonačelnica  primijetila je kako mladi u strankama kod većine slučajeva služe samo kao statistički podatak i na predizbornim skupovima za fotografiranje. Hrvatska stranka prava dokazat će ovom kandidaturom mladih žena kako mogu aktivno stvarati stranačku politiku i raditi na poboljšanju uvjeta života u slavonskim gradovima. U stranci su žene u odlučivanju ravnopravne s muškarcima jer znaju što i kako treba mijenjati kako bismo u Slavoniji bolje živjeli.

 

Za gradonačelnicu Donjega Miholjca iz Hrvatske stranke prava kandidirat će se Tihana Trcović. Istaknula je kako ne žele da mladi više smanjuju svoja očekivanja zbog situacije u kojoj se Hrvatska nalazi, a prvenstveni je cilj zadržati ih u zemlji te ih uključiti procese odlučivanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.