Hrvatski radio

Radio Osijek

HSS izašao iz vladajuće koalicije

11.05.2016.

15:41

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vukovarski HSS raskinuo je koaliciju na razini grada sa svojim partnerima predvođenima HDZ-om. Suradnja je prekinuta zato što nakon dobivenih izbora, njihov glas, kažu, nije se čuo, a njihovi prijedlozi nisu prihvaćeni - objavljeno je na konferenciji za novinare.

"Sporazum je raskinut i više ne vrijedi", objavio je predsjednik vukovarskog HSS-a Nikola Volarević, rekavši kako nakon lokalnih izbora članovi koalicije više nisu popili ni jednu kavu zajedno, niti je HSS itko konzultirao po bilo kakvim pitanjima važnim za lokalnu vlast u Vukovaru.
Ujedno je istaknuo kako je vukovarskom HSS-u pristupilo 30-tak novih članova.
HSS želi biti dio buduće vlasti u Gradu Vukovaru i bez HSS-a nakon idućih lokalnih izbora neće biti moguće sastaviti vlast u tome gradu, poručio je predsjednik stranke Krešo Beljak. 
"Hrvatska je i danas u ratu, ali ratu za opstanak domovine. Ponovno iz Vukovara krećemo u taj rat koji ćemo voditi na miran i politički način. Interesi Hrvatske svima nam moraju biti ispred osobnih interesa. HSS je do sada bio dio koalicije koja je pobijedila na izborima, ali od sada bez HSS-a neće biti moguće sastaviti vlast u gradu Vukovaru. Želimo biti dio izvršne vlasti", rekao je Beljak. Najavio je stvaranje novog HSS-a, iako je riječ o "starom Radićevom HSS-u" koji se neće ustručavati ulaziti u bitke za hrvatski narod i domovinu.
Dotaknuvši se odnosa unutar Domoljubne koalicije i s premijerom Tihomirom Oreškovićem, Beljak je priznao kako premijera još uvijek nije upoznao, iako je HSS dio koalicije koja je na vlasti. Kazao je kako će Oreškovića pozvati na sastanak nekog od stranačkih tijela, kako bi vidio treba li HSS Oreškoviću i Vladi ili ne.
Raskid koalicije s HSS-om komentirao je i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Damir Barna. Sad već bivšim koalicijskim partnerima poručio je da njihovim odlaskom politička situacija u gradu nije uzdrmana, jer GO HSS-a u Vukovaru ima jako malo članova. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.