Hrvatski radio

Radio Osijek

HSU i BUZ - zajedno na listi za Gradsko vijeće Osijeka

27.04.2017.

13:29

Autor: Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstavnici Hrvatske stranke umirovljenika i Bloka umirovljenika zajedno, potpisali su koalicijski sporazum o izbornoj suradnji na lokalnim izborima za Gradsko vijeće Osijeka .

Ponukani dosadašnjim iskustvima o neostvarivanju programa, unatoč predizbornim obećanjima, odlučili su se koliko - toliko ujediniti sa željom i namjerom sudjelovanja u gradskoj vlasti i odlučivanju. Osijek je grad s 30.000 umirovljenika od čega 10.000 živi ispod granice siromaštva, dok je 8.500  blokiranih čiji je dug kao tri gradska proračuna. Rekla je to, među ostalim, predsjednica Gradske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika Jelena Dodig potpisujući sporazum o izbornoj suradnji na lokalnim izborima za Gradsko vijeće Grada Osijeka sa predsjednikom Gradske organizacije BUZ-a Osijek, Valentinom Fabingom. Na ovoj zajedničkoj listi nema profesionalnih političara. To su osobe iz susjedstva koje nakon cjeloživotnog rada žele dostojanstvenu starost, dodala je Dodig. Usto, žele radna mjesta u gradu za svoju djecu i unuke, poticajne mjere demografske obnove, primjerenu dostupnost zdravstvene skrbi, život u vlastitom domu uz organiziran sustav izvaninstitucionalne skrbi, dostupnost umirovljeničkim domovima, ugradnju liftova te otvaranje  umirovljeničkog servisa za one koji žele radom poboljšati svoj status, rekla je Jelene Dodig.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.