Hrvatski radio

Radio Osijek

HSU Osijek – Na novim izborima bolji rezultati

09.11.2017.

19:51

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za novu predsjednicu, Gradske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika Osijek, izabrana je dosadašnja predsjednica Jelena Dodig, a potvrđeni su i potpredsjednici Eleonora Šeper i Stjepan Belošević.

"Malo smo lutali, malo smo imali vodstvo koje je brinilo malo više o sebi, a malo manje o nama i stranci, no sada će biti drugačije!" - obećala je Jelena Dodig koju su delegati, njih 25., od 27., potvrdili za predsjdnicu i u novom mandatu.

Dio vodstva predvođen Dragom Šerićem izišao iz osječkog HSU-a u ljeto 2016 čim je narušeno jedinstvo u gradskoj organizaciji. Jelena Dodig imenovana je prvo povjerenicom, a u prosincu iste godine i za prvu osobu osječkog HSU-a. Da su zadovoljni njezinim gotovo dvogodišnjim radom, u četvrtak navečer potvrdili su članovi Osječkog HSU-a. U gradskom ogranku nisu zadovoljni rezultatima lokalnih izbora, no prosjek od gotovo 3% glasača po biralištima u Osijeku daje im nadu da će na skorim izborima za mjesne odbore i gradske četvrti dobiti više glasova.

"Pratio sam rad ovog ogranka i drago mi je da se u kratko vrijeme Osječki HSU vratio na noge. Bio sam u stalnom kontaktu s povjerenicom pa predsjednicom Dodig. Sve što se moglo napraviti, napravilo se. Rezultati na osnovu rada u ovom ogranku moraju biti bolji!" - siguran je predsjednik HSU-a Silvano Hrelja.

Na pitanje što poručuje osporavaju njegovu izjavu kako država mora imati novaca za umirovljenike, bez obzira na sve, ističe:

"Stojim iza izjave. Ne može netko kome dajete novce reći da ih nema, a država mora biti ne samo regulator odnosa nego i institucija koja će štititi slabije te doprinositi ravnomjernijoj raspodjeli ukupnih sredstava!"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.