Hrvatski radio

Radio Osijek

Humane zvijezde za SOS Dječje selo u Ladimirevcima

19.05.2017.

12:52

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prihod sa 111-te nogometne utakmice Humanih zvijezda Osijeka i Humanih zvijezda Hrvatske bit će namijenjen SOS dječjem selu Ladimirevci u povodu 20-te obljetnice rada - najavili su organizatori na konferenciji za novinstvo u osječkoj Gradskoj upravi.

Utakmica će se na stadionu Nogometnog kluba Elektre u Osijeku održati 25.svibnja s početkom u 18 sati, a cijena ulaznice je 10 kuna. Predsjednik udruge "Humane zvijezde Hrvatske" Branko Tušek srdačno je predstavio sudionike najnovijeg sportskog i humanitarnog događaja, mlade stanovnike i direktora SOS Dječjeg sela Ladimirevci Zorana Relića, te predstavnike osječkih nogometnih klubova NK Osijek i NK Elektre, Milana Španjića i Miru Marijanovića. 

"Najvažnije je da Humane zvijezde Hrvatske traju već 14-tu godinu", podsjetio je Tušek istaknuvši kako će i osječka utakmica u povodu 20-te obljetnice rada SOS Dječjeg sela Ladimirevci biti održana u skladu s njihovom dosadašnjom misijom, a novac je namijenjen djeci.

"Igraju za djecu s posebnim potrebama i bez odgovarajuće roditeljske skrbi, za sve koji nisu imali sreću poput nas", nastavio je predsjednik Humanih zvijezda Hrvatske Branko Tušek. Najavljujući dolazak mnogih zvučnih domaćih nogometnih imena, te uglednih sportskih novinara i drugih javnih osoba, iznio je i zanimljiv podatak da je svih 110 dosadašnjih utakmica odigrano po idealnom, sunčanom vremenu rekavši kako se organizatori nadaju da će se uspješan niz i nastaviti. Bivši igrač i trener NK Osijek Ivica Grnja istaknuo je kako je ovo njegova sedamdeset i sedma utakmica u ulozi izbornika, podsjetivši kako ga je Tušek u Humane zvijezde Hrvatske pozvao prije 14 godina kao nogometnog izbornika državne juniorske reprezentacije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.