Hrvatski radio

Radio Osijek

Humanitarna akcija za Mislava

12.02.2015.

12:50

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Forum žena HSS-a organizirao je, na trgu Ante Starčevića, humanitarnu prodaju čestitki za Valentinovo. Prikupljenim novcem pomoći će liječenju dječaka Mislava Šuška koji boluje od teške bolesti.

Ovo je prva, ali ne i posljednja akcija, rekla je predsjednica organizacije žena pri HSS-u Hrvatsko srce, Ivana Dimić, te dodaje kako će sljedeću organizirati pred Uskrs.
Mislav Šušak iz Belog Manastira, rođen je u 33. tjednu trudnoće, nakon čega je proveo mjesec dana u inkubatoru. Zbog krvarenja na mozgu obolio je od cerebralne paralize.
Zaključak liječnika Dječje ortopedske klinike u njemačkom Aschau in Chiemgau je da su Mislavu potrebne ortoze za noge i korzet za kralježnicu te ortopedske cipele. Cjelokupno liječenje u Njemačkoj, koje obuhvaća tri operacije stopala iznosi oko 40.000 eura, a za ortoze, korzet i cipele 8.000 eura. Nakon operacija u ožujku, lipnju i rujnu 2015. godine trebalo izraditi nove ortoze koje bi, uz hodalicu, Mislavu omogućile hodanje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.