Hrvatski radio

Radio Osijek

Humanitarna akcija za siromašnu djecu Osijeka

11.12.2016.

12:46

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Poznati veliki trgovački lanac organizirao je u 10 hrvatskih gradova akciju kojom žele pomoći humanitarnim organizacijama u tim gradovima. U Osijeku je izabrana udruga Auxilium .

Akcija “Volimo blagdane jer volimo jedni druge” u kojoj se igračke za djecu prodaju po simboličnoj cijeni od 10 kuna traje na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića, počela je u podne, a završit će u 20 sati. Jučer je održana u Vukovaru, a prihod je namijenjen vukovarskoj udruzi „Duga – socijalna samoposluga“. 

„Pozivam sve Osječane da nam se pridruže te da zajedno budemo dio Konzumove blagdanske čarolije i tako našim članovima omogućimo najljepše blagdane“ izjavio je Marijan Gubina, predsjednik udruge Auxilium. Dodao je kako mu je drago što je udruga Auxilium prepoznata te povezao akciju s njihovim sloganom "Čini dobro kako bi ti se isto što prije vratilo".

"Nakon 5,5 godina rada napokon imamo i pomoć velikih kako bismo mi pomogli malima", rekao je danas u Osijeku Marijan Gubina. Podsjetio je kako je prošle godine udruga Auxilium za Božić osigurala blagdanske pakete za 77 osječkih obitelji u potrebi, a vjeruje kako će za predstojeće blagdane pripremiti još više paketa. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.