Hrvatski radio

Radio Osijek

19:23 / 07.06.2022.

Autor: Radio Osijek

Humanitarna utrka „Snagom srca EFOS-a”

Humanitarna utrka "Snagom srca EFOS-a"

Humanitarna utrka "Snagom srca EFOS-a"

Foto: HRT / Radio Osijek

Oko 400 sudionika, većinom studenata, profesora i Alumni Ekonomskog fakulteta u Osijeku, priključilo se humanitarnoj utrci „Snagom srca EFOS-a” čiji je start bio na Kopiki kod solarnog stabla, a ruta od 6,1 km mogla se prijeći trčeći, hodajući, biciklirajući i rolajući.

Utrka je završni program humanitarne akcije kojom Fakultet prikuplja sredstva za kupnju EKG uređaja i uređaja za mjerenje tlaka koji će biti donirani Klinici za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra u Osijeku.

Ekonomski fakultet u Osijeku ove godine slavi 61. obljetnicu djelovanja, a tu prigodu koriste kako bi naglasili jednu od temeljnih vrijednosti koju zagovaraju od svojih samih početaka – kontinuirani doprinos zajednici. Kao prvi događaj u sklopu akcije održan je Simfo–rock koncert u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, a sada je organizirana utrka čiji su sudionici izdvajali dobrovoljne priloge. Uoči starta objavljeno je kako je dosad prikupljeno više od 130 tisuća kuna, a po završetku utrke sudionici su dobili medalje u znak zahvale što su poduprli ovu humanitarnu akciju.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.