Hrvatski radio

Radio Osijek

HUP u Osijeku: Ženski korak u EU fondove

08.09.2021.

13:10

Autor: Neven Knežević

hrt.hr

hrt.hr

Foto: - / -

U organizaciji osječke podružnice Hrvatske udruge poslodavaca u Osijeku je održan okrugli stol u sklopu projekta "Promocija poduzetništva". Cilj je predavanja podići svijest o mogućnostima koje se pružaju poduzetnicima kroz EU projekte s posebnim naglaskom na žensko poduzetništvo

Kako krenuti u poduzetničke vode? Često je to i životna prekretnica kada moramo odlučiti kako dalje. Za neke je ta odluka rezultat želje da započnu nešto novo, no daleko je teže ako vas na to prisile životne prilike poput napuštanje prethodnog posla. Iako je mogla birati hoće li promijeniti radno mjesto kada je dobila otkaz u jednoj poslovnoj banci i otići na slično u drugu banku, novopečena poduzetnica Višnja Hornung odabrala je odlazak u samozapošljavanje i svijet poduztništva. Nisam pogriješila, iako je to bila životna prekretnica s puno nepoznanica. Ono što sam na starom radnom mjestu radila zajedno s kolegama po segmentima, sada moram odrađivati sama, kaže gospođa Hornung. Njezin odabir je financijsko savjetovanje i pomoć poduzetnicima u postupku dobivanja sredstava iz europskih fondova. 

Na okruglom stolu o temi "Moj put u EU fondove" govorila je i Darija Krstić, voditeljica ureda EU fonodva, stručne i razvojne projekte s gospodarstvom Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.