Hrvatski radio

Radio Osijek

HURS za raspuštanje Sabora i izvanredne izbore

10.06.2016.

14:00

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska udruga radničkih sindikata zauzima se za raspuštanje Sabora i izvanredne izbore. Ozren Matijašević ustvrdio je u Osijeku kako Oreškovićeva Vlada nema izgleda za opstanak i da treba spriječiti daljnje provođenje njezinih štetnih odluka, ponajprije one o rasprodaji strateških državnih tvrtki.

„Oreškovićeva Vlada nema ni promil izgleda da ostane. Svjesni smo toga odavno jer smo prije dva mjeseca u Osijeku govorili o Timovom raštimanom orkestru i da, ako se nisu u stanju uštimati, treba raspisati izvanredne izbore jer je šteta svakim danom veća“, istaknuo je Matijašević na konferenciji za novinstvo.

Hrvatskoj udruzi radničkih sindikata posebice smeta odluka o skidanju tvrtki s popisa trgovačkih društava od strateškog značenja, čija je posljedica prodaja udjela u Končaru za – kako kaže Matijašević – tričavih 360 milijuna kuna, a slična sudbina prijeti i ACI-ju, Petrokemiji, Podravki, Croatia osiguranju, Croatia banci, Croatia Airlinesu te Luci Rijeka. 

Upozorava i na Vladinu uredbu kojom se omogućava izgradnja u šumama u državnom vlasništvu te poručuje kako bi ukidanje tih odluka trebali bi biti prvi potezi nove Vlade do koje su najkraći put izbori.

„Najbrži  je način da dođe do novih izbora raspuštanje Sabora, u čemu trebaju participirati saborski zastupnici odnosno stranke čiji su članovi. Drago nam je što je, prema informacijama koje imamo, izgledno i realno da će se skupiti 76 potrebnih ruku“, rekao je Matijašević. Pozvao je predsjednika Sabora da, dođe li do toga, ne pribjegava smicalicama i omogući plenarnu sjednicu o zahtjevu za raspuštanjem Saboru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.