Hrvatski radio

Radio Osijek

HŽ ne ukida liniju za Slavoniju, najavljuje i nove projekte

10.09.2020.

14:28

Autor: priopćenje OBŽ

foto OBŽ

foto OBŽ

Foto: - / -

U Osječko-baranjskoj županiji održan je sastanak na temu željezničkog prijevoza na području županije. Tema je bila modernizacija putničke infrastrukture i novi projekti koji će unaprijediti željeznički prijevoz u nadolazećem razdoblju.

Sastanku su uz župana Ivana Anušića, pročelnicu Upravnog odjela za gospodarstvo Ivanu Katavić Milardović nazočili i Željko Ukić, predsjednik uprave HŽ Putničkog prijevoza sa suradnicima te načelnik Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa i cesta Franc Hajdinjak. Razgovarali su o modernizaciji putničke infrastrukture na području Osječko-baranjske županije i novim projektima koji će unaprijediti željeznički prijevoz u nadolazećem razdoblju. 

U medijima su se posljednjih nekoliko dana pojavile i, kako su potvrdili predstavnici HŽ-a na sastanku, netočne informacije o ukidanju jedne putničke linije.
- Ako mogu birati između održavanja konferencije za medije na temelju neprovjerenih informacija o ukidanja željezničke linije prema Slavonija i sastanka s čelnim ljudima HŽ-a – uvijek radije biram konstruktivan razgovor, rekao je župan Anušić i dodao kako ne samo da se ne ukida noćni vlak iz Osijeka prema Zagrebu, nego se uvodi i dodatna linija vikendom, takozvani vlak za studente koji će petkom dolaziti iz Zagreba preko Požege prema Osijeku i nedjeljom nazad prema Zagrebu.
HŽ priprema nove projekte kojima će unaprijediti putničku infrastrukturu i željeznički prijevoz na području Osječko-baranjske županije, a riječ je o projektu koji će do kraja rujna biti predstavljen javnosti.
S početkom nove akademske godine Osječko-baranjska županija nastavlja subvencioniranje troškova javnog prijevoza putnika te poziva studente da se jave u Upravni odjel za gospodarstvo Osječko-baranjske županije na broj telefona 031/221-881 kako bi ostvarili pravo na subvencioniranu kartu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.