Hrvatski radio

Radio Osijek

I. Anušić: "Na unutarstranačkim izborima poduprijet ću Andreja Plenkovića"

21.01.2020.

13:40

Autor: Radio Osijek/HINA

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

Osječko-baranjski župan i član Predsjedništva HDZ-a Ivan Anušić izjavio je u našoj emisiji "Politomanija" kako će na unutarstranačkim izborima u HDZ-u poduprijeti aktualnog predsjednika stranke i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

Anušić je rekao novinarima da je Plenkovića odlučio poduprijeti zbog kontinuiteta onoga što je učinjeno za Hrvatsku kada su u pitanju vanjska i unutarnja politika, gospodarstvo i svega onoga što su stranka i Vlada, na čelu s Plenkovićem, uspjeli napraviti, posebice za Slavoniju.
Dodao je kako je druga bitna stvar, koja je bila prekretnica u njegovoj podršci Andreju Plenkoviću, dogovor da se dobri ali nedovoljni projekti za Slavoniju, Baranju i Srijem dodatno ojačaju.
"Ojačat ćemo tako da će se mijenjati zakonski okviri koji se tiču Slavonije, Baranje i istoka Hrvatske, koji će omogućiti lakše funkcioniranje poduzetništva i svega što je potrebno da se to područje podigne, te izravne investicije, ne samo kroz EU fondove i Projekt "Slavonija", već i investicije proračunskih sredstava za projekte koje smo već najavili, pojasnio je Anušić.
Na tvrdnju je li potpora Plenkoviću iznenađenje, jer ga se u vrijeme predsjedničkih izbora percipiralo kao dio desne struje HDZ-a koja je uz Milijana Brkića, Anušić je odgovorio kako je "percepcija jedno, a činjenice i stvarnost drugo" te da se nitko nikada nije mogao pozivati na njegovu potporu "ako tu potporu nije zaslužio".
Na upit znače li najave o više kandidata za čelne dužnosti u HDZ-u razjedinjenost stranke odgovorio je kako to nije razjedinjenost nego demokracija.
"Biramo predsjednika i svatko tko misli, hoće i želi ponuditi nešto svoje može se i sam kandidirati", zaključio je Anušić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.