Hrvatski radio

Radio Osijek

I autoškole ponovno na prometnicama

11.05.2020.

13:24

Autor: Vedran Drabek

Foto:Radio Osijek/ MUP

Foto:Radio Osijek/ MUP

Foto: - / -

U sklopu treće faze popuštanja mjera od ponedjeljka 11. svibnja s radom su ponovno započele i autoškole. Vlasnici su nakon odrađenih priprema uspješno primijenilii preporučene mjere Stožera civilne zaštite, no brine ih neizvjesna budućnost.

Nakon gotovo dva mjeseca mirovanja na prometnicama se ponovno mogu vidjeti i vozila autoškola. Stožer civilne zaštite još je krajem proteklog tjedna objavio preporuke njihovog funkcioniranja tijekom pandemije, a konkretnu primjenu prema kandidatima pojasnio je osječki instruktor Domagoj Tomičić: “Još uoči ulaska u automobil sve naše kandidate upoznajemo s trenutnim mjerama. Nošenje maske je preporučeno. Iste smo osigurali kao i sva druga potrebna sredstva. Nakon svake završene vožnje uzimamo stanku za dezinfekciju i tako u krug", naglašava Tomičić.

Posebne mjere provode se u učionicama tijekom i uoči teorijskog dijela nastave, no već se sada nazire kako naredni period donosi i smanjenje broja kandidata: “Do konca godine ako ih bude 30 posto manje možemo biti zadovoljni. Nažalost, neće nam biti lako, moramo raditi i biti domišljati. Isto tako, moramo voditi računa da nemamo još nepredviđenih troškova jer jedino na taj način godinu možemo završiti na kakvoj-takvoj nuli”, zaključila je Vesna Novak suvlasnica Autoškole Novak, jedne od ukupno 353 koliko ih se nalazi u Hrvatskoj i koje očekuje po svemu sudeći neizvjesna budućnost.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.