Hrvatski radio

Radio Osijek

12:18 / 10.07.2021.

Autor: Radio Osijek/TM

I dalje mali broj zaraženih i bez preminulih

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

Tri slavonske županije bilježe nove slučajeve zaraze koronavirusom, ukupno šest. Virovitičko-podravska i Brodsko-posavska i dalje bez novozaraženih. Građani su pozvani na cijepljenje na posebno organiziranim punktovima, bez prethodne najave. Prilično zanimanje za cijepljenje pokazali su u Osijeku.

U Osječko-baranjskoj županiji tri su osobe bile pozitivne na koronavirus nakon što su u osječkom Kliničkom bolničkom centru i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u posljednja zadnja 24 sata analizirana 142 uzorka, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Na bolničkom su liječenju četiri covid pacijenta – tri su u KBC-u, dok je jedna osoba zaražena koronavirusom na liječenju u Općoj županijskoj bolnici Našice.
Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalaze 334 osobe.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirane su 144 osobe, od kojih su dvije bile pozitivne na SARS-CoV-2 (po 1 osoba iz Privlake i Vinkovaca). Preminulih osoba nema, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. Hospitalizirana su dva covid pacijenta, dok je 90 osoba na kućnom liječenu i u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji su 254 osobe.  

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 55 uzoraka i evidentiran jedan novozaraženi. Na tom su području aktivna tri slučaja zaraze koronavirusom – jedna osoba je hospitalizirana, a dvije su u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 59 osoba.

Osmi dan zaredom na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih, a testirano je 40 osoba. Na bolničkom liječenju je troje pacijenata stacioniranih u Općoj bolnici Virovitica. 

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novih osoba zaraženih koronavirusom. Preminulih od posljedica COVID-a 19 nije bilo. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" hospitalizirano je 6 covid pacijenata, dvije su osobe na respiratoru. Prema podacima Policijske uprave Brodsko-posavske trenutno se pod mjerom samoizolacije nalazi 190 osoba.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije poziva sve zainteresirane stanovnike Osječko-baranjske županije na cijepljenje protiv bolesti COVID-19 bez prethodnog naručivanja. Cijepljenje se provodi cjepivom Moderna i Janssen. Na cijepljenje mogu doći osobe koje se cijepe prvi puta, a ne osobe koje trebaju primiti II. dozu. Na cijepljenje je potrebno ponijeti zdravstvenu iskaznicu.
Cijepljenje će biti organizirano 10. i 11. srpnja 2021. godine u terminima od 8 do 13 sati te od 14 do 19 sati na punktu Sportska dvorana Zrinjevac u Osijeku (Adama Reisnera 46a), te u Đakovu 10. srpnja 2021. godine u terminima od 8 do 13 sati te od 14 do 19 sati na punktu Sportske dvorane Đakovo (Matije Gupca 13).

I Nastavni zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije pozvao je građane na cijepljenje koje će na području Slavonskog Broda obavljati u subotu, 10. srpnja na punktu postavljenom u Poljoprivrednoj školi od 8 do 13 sati, a cijepi se Pfizerom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.