Hrvatski radio

Radio Osijek

I dalje se ne nazire rješenje problema zgrade VK Iktus

27.09.2019.

16:28

Autor: Vedran Drabek

HRT/DL, VD

HRT/DL, VD

Foto: - / -

Pripreme za tradicionalnu Miholjsku regatu ovoga vikenda protječu mirno, što je riječ koja se ne može upotrijebiti za problematiku koja iz dana u dan sve više dovodi u pitanje postojanje jednog od najtrofejnijih osječkih klubova. Iktusovcima uskoro prijeti moguće oduzimanje zgrade.

U nedjelju 29. rujna održava se 21. Miholjska regata na kojoj će sudjelovati gotovo 200 sudionika i zemlje i inozemstva. Regatu i ove godine organizira Veslački klub Iktus, koji već duže vrijeme pokušava pronaći rješenje situacije oko sudbine zgrade kluba na osječkoj promenadi. Naime, sadašnji vlasnik tvrtka Saponia, zgradu od nedavno želi prodati, zbog čega se klub nalazi u nezavidnoj situaciji.

Nakon ovog poteza predstavnici kluba obratili su se za pomoć gradu Osijeku iz kojeg, kako ističe predsjednik Iktusa Danijel Srb za sada nema odgovora, a spominje se i moguća tužba: "Situacija se svakim danom sve više komplicira. Stvari ne idu u dobrom smjeru, jer ako se uskoro barem ne razgovara problem ide prema tragediji. Sve ovo može završiti i sudskim sporovima u kojima ćemo se mi kao klub dovesti u situaciju da tužimo grad Osijek zbog nekadašnjeg unosa klupske imovine u izgradnju trenutne zgrade. Tražimo barem razgovor, naglasio je Srb i dodao: "Bude li se ova situacija razvijala u smjeru koji ne želimo, neće se dogoditi ništa drugo nego cirkus u kojem ćemo se vezati lancima za zgradu ili doći s veslima pred gradsko poglavarstvo. Jednostavno ne možemo se ponašati kao da zanemarujemo ovaj problem koji je pred klubom", zaključio je Srb u nadi skorašnjeg rješenja nastale situacije i odgovora nadležnih, jer spomenute poteze, jedan klub kao što je Iktus apsolutno ne zaslužuje!

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.