Hrvatski radio

Radio Osijek

I dalje su svi analizirani uzorci negativni

19.05.2020.

09:51

Autor: Radio Osijek//TM

Foto: HRT/Davor Lončarić

Foto: HRT/Davor Lončarić

Foto: - / -

Kako su izvijestili stožeri civilne zaštite Požeško-slavonske, Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije, na tim područjima u protekla 24 sata nije bilo novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Osijeku je sve veći broj oporavljenih.

Ni jedan od 180 uzoraka koji su u posljednja 24 sata testirani na koronavirus nije bio pozitivan, pa je već jedanaesti dan Osječko-baranjska županija bez novozaraženih.
Broj oboljelih i dalje je 131. U međuvremenu je još jedna osoba je izliječena. Od početka epidemije oporavljeno je 110 osoba. Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalaze dva pacijenta, dok je 11 pozitivnih osoba na kućnom liječenju. Osam osoba zaraženih koronavirusom je umrlo.
Od jučer je smanjen i broj osoba u samoizolaciji, sa 16 na 14, a u tri provjere mjere samoizolacije policija je te osobe zatekla na prijavljenoj adresi.
U posljednja 24 sata, s područja Virovitičko-podravske županije testirana ja 31 osoba. Svi uzorci bili su negativni. Tako Virovitičko-podravska županija sedamnaesti dan zaredom nema novozaraženih. Ukupno je do sada s područja te županije testirano 990 osoba. Od početka pandemije na području županije evidentirano je devet zaraženih osoba, od kojih se šestero oporavilo, dva slučaja su još aktivna, a jedan je muškarac preminuo od posljedica COVID-a 19.
"U Vukovarsko-srijemskoj županiji epidemiološka situacija je stabilna, bez novooboljelih osoba od COVID-19, te tako ukupan broj oboljelih i izliječenih osoba i dalje 40", rečenica je koju tamošnji Stožer civilne zaštite ponavlja šesti dan od kako u toj županiji nema ni jednog aktivnog slučaja zaraze. 
U protekla 24 sata testirano je 56 osoba (ukupno od izbijanja epidemije 1803). COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja zaprimile su 39 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.
U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 5 slučajeva zaraze koronavirusom i te se osobe nalaze na kućnom liječenju. Zbog kontakata i sumnje u zarazu u samoizolaciji se trenutno nalazi 5 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana na analizu su poslana 42 uzorka - svi su bili negativni, a od izbijanja epidemije s područja županije ukupno je testirano 998 osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.