Hrvatski radio

Radio Osijek

I drugi dan za redom bez novooboljelih

12.04.2020.

11:33

Autor: Radio Osijek//TM

Foto: HRT/Davor Lončarić

Foto: HRT/Davor Lončarić

Foto: - / -

"Od ukupno 77 jučer testiranih uzoraka s područja Osječko-baranjske županije ponovno ni jedan nije pozitivan! Ukupan broj oboljelih tako ostaje 103. S nadom da će tako i ostati, to je najljepša vijest ovog blagdana", priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata obavljeno je testiranje na koronavirus ukupno 105 uzoraka (77 s područja Osječko-baranjske, a 28 za Vukovarsko-srijemsku županiju). Na liječenju u KBC-u Osijek nalazi se 26 oboljelih osoba, od kojih su tri na respiratoru. Na liječenju u Općoj županijskoj bolnici Našice i dalje je samo jedna osoba. Nakon potvrde dvostrukim negativnim testovima broj izliječenih pacijenata od COVID-a na području županije povećan je na ukupno 11.
U samoizolaciji je ukupno 209 osoba, odnosno 9 manje nego prethodnog dana.
Policijska uprava Osječko baranjska obavila je 37 provjera osoba u samoizolaciji, i to tri po dojavi građana i 34 samoinicijativno. U tri slučaja osobe nisu zatečene na prijavljenoj adresi (dvije u Našicama i jedna u Đakovu).
E-propusnice policija je provjeravala na 8 stalnih i 43 povremenih punktova. Legitimirano je 2.644 osoba, od kojih šest nije imalo valjane propusnice te im nije dopušten prolazak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.