Hrvatski radio

Radio Osijek

I nakon Kolone sjećanja epidemiološka situacija stabilna

30.11.2021.

12:00

Autor: Amoreta Bajto

fotografija HRT/Radio Osijek

fotografija HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

I prošle smo se godine, kao i ove, pitali hoće li veliki broj hodočasnika u vukovarskoj Koloni sjećanja pogoršati epidemiološku situaciju u toj županiji. „To je događaj uglavnom na otvorenom i statistike vezane uz kovid nisu se bitnije promijenile”, kaže načelnik županijskog Stožera Mato Matić.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji danas 104 novopozitivne osobe , najviše iz Vukovara i Vinkovaca, na bolničkom su liječenju 84, a preminula su još dva pacijenta – sažetak je to današnjeg izvješća županijskog stožera. Dodajmo da je od početka pandemije od zaraze umrlo 340 osoba.

Načelnik Stožera Mato Matić rekao je u razgovoru za Radio Osijek da su dnevne brojke između 120 i 140 novooboljelih i da se posljednjih dana nisu bitnije mijenjale. "Ni ove godine, kao ni prošle, nismo imali neke bitnije promjene kada je o epidemiološkoj situaciji nakon Kolone sjećanja riječ. To je događaj na otvorenom, poštuju se epidemiološke mjere i nismo imali većih problema".

Kada pitamo za bolničke kapacitete u dvije županijske bolnice još uvijek ima mjesta, raspolaže se i određenim brojem respiratora i za sad je situacija pod kontrolom. "Kada smo cijepili zdravstvene djelatnike i osobe u staračkim domovima konkretno smo, na terenu, vidjeli kako se situacija s pandemijom stabilizira. Stoga pozivam sve koji mogu da se što prije cijepe", zaključio je Matić.

 

Korona u VSŽ - Mato Matić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.