Hrvatski radio

Radio Osijek

I. Penava: U drugom poluvremenu naći rješenje za dugoročni opstanak Borova

14.04.2017.

14:51

Autor: HINA/ Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava zadovoljan je odlukom Vlade kojom se tvornici Borovo omogućava podizanje kredita od 46 milijuna kuna kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak, uz dionice Končara i HT-a kao osiguranje kredita.

Penava je na konferenciji za novinare ocijenio kako je ipak riječ o vatrogasnoj mjeri dok je dugoročno rješenje za Borovo nalaženje strateškog partnera. Odluka Vlade kojom se mogućava da Borovo podigne novi kredit rezultat je, kaže Penava, intezivnih kontakata s predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem s kojim je, kako je istaknuo, pokušao pronaći najbolje rješenje za trenutačni izlazak Borov iz poslovnih teškoća. No, jučerašnju odluku naziva prvim poluvremenom a u drugom treba naći rješenja za dugoročni opstanak tvornice. 
Izrazio je i zadovoljstvo nedavnim imenovanjem novog Nadzornog odbora u Borovu u koji su, rekao je, imenovani Vukovarci koji razumiju problematiku Borova.

Na konferenciji za novinare trebali su biti i predstavnici sindikata u Borovu ali nisu došli jer, pojasnio je Penava, nisu mogli napustiti radna mjesta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.