Hrvatski radio

Radio Osijek

I u drugim slavonskim županijama nekoliko desetaka novopozitivnih

09.01.2021.

10:36

Autor: Radio Osijek/priopćenja

foto arhiva OBŽ

foto arhiva OBŽ

Foto: - / -

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 28 je novopozitivnih osoba, u Brodsko-posavskoj županiji 23, sedam je osoba na respiratoru, a jedna je osoba preminula, u Požeško-slavonskoj županiji 30 je novopozitivnih na koronvirus.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, u posljednja 24 sata je 28 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od čega je 20 pozitivnih na PCR testiranju, a 8 na brzom antigenom testu (9 osoba iz Vinkovaca, 6 iz Vukovara, 3 iz Iloka, po 2 osobe iz Županje i Ivankova, te po 1 osoba iz Bošnjaka, Drenovaca, Gunje, Nuštra, Starih Jankovaca i Štitara). Preminulih osoba nema. Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 7935, od kojih je 7591 osoba izliječena, a ukupno su preminule 162 osobe. Trenutno su u županiji 54 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 249 osoba, te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 35403. U samoizolaciji na području županije je 517 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 18 radnika iz sustava zdravstva (3 liječnika, 11 medicinskih sestara/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 4 radnika (1 medicinska sestra/tehničar i 3 nezdravstvena radnika).

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije pristigla su 23 nova pozitivna nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđena PCR uređajem) te 2 vjerojatno pozitivna nalaza (potvrđena brzim AG testom). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Nova Gradiška (7), grad Slavonski Brod (4), općine Dragalić i Rešetari (po 2) te općine Brodski Stupnik, Cernik, Okučani, Oprisavci, Oriovac, Sikirevci, Vrbje i Vrpolje (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 7.334.
U zadnja 24 sata preminula je jedna muška osoba rođena 1961. godine i to u slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“. Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 109. Hospitalizirano je ukupno 75 osoba (2 osobe manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 62 osobe, a u novogradiškoj bolnici 13 osoba. Sedam hospitaliziranih osoba je na respiratoru (2 osobe manje nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 566 osoba (11 osoba više nego prethodni dan). Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane, poslovne subjekte, ustanove i institucije na pridržavanje svih donesenih mjera i uputa jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna 323 slučaja zaraze korona virusom, 261 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 62 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalaze 482 osobe, a ukupno je testirano 24449 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 310 uzoraka, od kojih je 30 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba, priopćeno je.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.