Hrvatski radio

Radio Osijek

I ugostitelji i gosti u niskom startu

10.05.2020.

13:19

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

U sklopu treće faze ublažavanja epidemioloških mjera, sutra vrata otvaraju restorani i kafići. Moći će raditi i oni s terasama i bez njih, a u osječkim ugostiteljskim objektima traju posljednje pripreme kako bi se ispoštovale preporuke Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

Nakon gotovo dva mjeseca građani će ponovno moći sjesti u omiljeni im kafić, što Osječani nestrpljivo iščekuju. „Meni znači puno jer sam navikao na kafiće, na prijatelje i druženje s ljudima. Sutra i ovih dana bit će vrlo zanimljivo. Meni je ovo nedostajalo”, rekao nam je jedan Osječanin.

Veliki broj ugostiteljskih objekata užurbano se čisti i sprema terase, a vlasnik „TheKavane” u središtu Osijeka Goran Pleslić kaže kako im neće biti problem pridržavati se pravila. „Strogo smo odredili mjere – izmjerili smo razmak među stolovima veći od metar i pol, donijeli dezinfekcijska sredstva, a konobari će nositi rukavice i maske”, rekao nam je Pleslić.

Ugostiteljski objekti moći će raditi od 6 do 23 sata. Goste će stolovi dočekivati prazni, a dezinficijensi će biti postavljeni na ulazima. Siniša Dragišić iz „Slaste” kaže da preporuke nisu stroge kako su se pribojavali. „Nije toliko strašno, mislim da su ljudima izašli ususret, a vrijeme će pokazati ostalo. Morali smo ukloniti 30-ak posto stolova kako bismo ispoštovali socijalnu distancu, ali nadamo se da će sve biti u redu”, rekao je Dragišić.

Iako suživot s koronom u ugostiteljskim objektima isprva neće biti jednostavan, uz kavicu i dobro društvo sve će se ipak biti lakše.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.