Hrvatski radio

Radio Osijek

I za kupnju stroja i za učenje njemačkog jezika

27.12.2016.

12:52

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U proračunu Osječko-baranjske županije za potpore poduzetnicima te udrugama i centrima koji im pomažu osigurano je milijun i petstotina tisuća kuna. Ugovore je u Županiji potpisalo 78 poduzetnika i predstavnika potpornih organizacija.

Riječ je o potporama za poticanje razvoja poduzetništva u četiri kategorije: za inforomiranje i obrazovanje, za savjetovanje poduzetnika, zatim za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja te razvoj i primjenu inovacija i novih proizvoda.

Najveći dio sredstava bit će potrošen za kupnju opreme i strojeva te uređenje poslovnih prostora, ali novac će se, primjerice, iskoristiti i za pokretanje web stranice na kojoj će poduzetnici moći informirati o natječajima, učenje njemačkog jezika, organizaciju seminara i savjetovanje.

Osječko-baranjska županija prijavljene projekte sufinacira u iznosu od 60 do 95 posto. Najveći je pojedničani iznos potpore 45 tisuća, a najmanji oko tisuću kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.