Hrvatski radio

Radio Osijek

IBM iX otvara ured u Osijeku

17.05.2022.

16:35

Autor: HRT Radio Osijek

IBM iX u Osijeku

IBM iX u Osijeku

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Osijek se pridružio Zagrebu i Varaždinu kao treći grad u Hrvatskoj u kojem će svoj ured otvoriti digitalna agencija IBM iX. Radi se o agenciji koja se bavi razvojem aplikacija i web sustava, zapošljava oko 17.000 IT stručnjaka diljem svijeta od čega 150 u Hrvatskoj, a osječki ured trebao bi biti otvoren do kraja godine najavljeno je na konferenciji za medije.


Da je Osijek postao bitan čimbenik na IT karti Hrvatske pokazuje nam trend otvaranja ureda i poslovnica renomiranih tvrtki i u našem gradu. Posljednji u nizu koji će svoj ured otvoriti upravo u Osijeku je informatički gigant IBM odnosno njegova podružnica – digitalna agencija IBM iX. Otvaranje novog ureda najavljeno je na konferenciji za medije na kojoj je izvršni direktor IBM-a Hrvatska Mario Horvat poručio kako, s obzirom na profil zaposlenika koje traže, nije bila teška odluka pokrenuti otvaranje ureda upravo u Osijeku „U Zagrebu i Varaždinu već imamo velik broj zaposlenika koji dolaze s ovog područja te imamo stvarno visoko mišljenje o tim ljudima, o njihovom znanju i marljivosti. Kako je Osijek jedan od velikih IT centara u Hrvatskoj odlučili smo ovdje otvoriti ured, jer mislimo kako ćemo naći potreban i broj i profil ljudi kakve tražimo” pojasnio je ovu odluku Horvat.


S obzirom kako IBM iX Osijek u dogledno vrijeme planira zaposliti i stotinjak visokoobrazovanih stručnjaka u tome će imati podršku i lokalne samouprave ”Svako ulaganje i svako zapošljavanje znači puno za nas te mi je drago da je IBM prepoznao upravo Osijek kao grad pozitivnih gospodarskih kretanja”, poručio je osječki gradonačelnik Ivan Radić, a u istom tonu je otvaranje ovog ureda pozdravio i zamjenik župana Josip Miletić ”Otvaranje radnih mjesta ključ je razvoja ovog kraja, stoga u tome ima podršku Osječko-baranjske županije i IBM, ali i svi ostali poduzetnici” naglasio je dožupan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.