Hrvatski radio

Radio Osijek

Igor Andrović kandidat za župana virotivičko-podravskog

24.01.2017.

12:17

Autor: Siniša Leopold Škrinjarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice Virovitičko-podravske županije predstavio je na konferenciji za medije svojeg kandidata za župana na predstojećim lokalnim izborima .

Riječ je o tridesetšestogodišnjem Igoru Androviću iz Virovitice koji trenutačno obnaša dužnost pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije. Dugi niz godina nalazio se na čelu Poduzetničkog inkubatora te Međunarodnog sajma poduzetništva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo. Kao neke od prioriteta u svojem mandatu istaknuo je zaustavljanje iseljavanja mladih iz županije jačanjem poljoprivrede i poduzetničke klime te bolje prometno povezivanje s brzim cestama i autocestama. 

"To možemo postići tako da radimo određene preduvjete izgradnjom građevinske, gospodarske i socijalne infrastrukture. Znači sustavi navodnjavanja, poduzetnički inkubatori, investiranje u nove školske objekte, investiranje u zdravstvo, boljitak zdravstvenog sustava, očuvanje sela i ruralnog područja bit će mi fokus gdje ću voditi ovu županiju", izjavio je danas Igor Andrović.

Androvićev prethodnik, današnji ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je kako je to "nastavak pozitivne priče u županiji." "Nakon osam godina suradnje s Igorom mogu samo reći da će Virovitičko-podravska županija imati vrhunskog župana koji će se znati boriti i izboriti za interese naše županije", poručio je Tolušić.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.