Hrvatski radio

Radio Osijek

Igor Toman i Ivica Lenard "odvozili" cijelu županiju

21.09.2019.

18:17

Autor: Radio Osijek

foto Zaklada Slagalica

foto Zaklada Slagalica

Foto: - / -

Osječki filantropski dvojac Igor Toman i Ivica Lenard uključio se u obilježavanje Tjedna filantropije u Osijeku. Akcijom "Vozimo za vozač(k)e" danas su obišli sedam gradova Osječko- baranjske županije i oko 20 sati se vraćaju u Osijek.

Na put su krenuli u 7 i 30 sa središnjeg osječkog trga na put dug 250 kilometra a ciljje prikupiti 10 tisuća kuna  tj. donirati odvezene kilometre za troškove dvije vozačke dozvole mladima iz Doma Klasje u Osijeku.

Kampanja prikupljanja sredstava uvod je u ovogodišnji Tjedan filantropije u Osijeku koji se održava od 23. do 27. rujna, a sredstva će se prikupljati do 1. listopada 2019., Europskog dana filantropije.

U kampanju se možete uključiti putem internetske stranice https://www.doniraj.org/, uplatom sredstava na poseban račun Zaklade Slagalica br HR2824020061100718373 kod Erste&Steiermerkische banke s naznakom "Vozimo za vozač(k)e", a korisnici aplikacija za mobilno bankarstvo mogu jednostavno donirati nekim od 2d uplatnih barkodova koje možete pronaći na stranici Zaklade https://www.zaklada-slagalica.hr/hr/

Igor, Ivica, Zaklada Slagalica i Zaklada Srce grada Osijeka Vas pozivaju da otkupite njihove pređene kilometre. Vrijednost jednog kilometra je 20 kn. Važan je svaki otkupljeni kilometar, a zajednički cilj je prikupiti 10 tisuća kuna za procijenjenih 2 x 250 km koje će Igor i Ivica i ovog put odvesti za druge, za mlade ljude u potrebi- ističu u Slagalici .

Igor Toman i Ivica Lenard poznati su osječkoj, ali i široj slavonskoj publici kao neumorni biciklističko-trkački tandem koji je desetke tisuća kilometara donirao u brojne humanitarne akcije kao što su:

• "Ilok- Dubrovnik" za SOS selo Ladimirevci
• "Osijek-Knin" za djecu Knina
• "Lege za djecu superjunake" za Pedijatriju KBC Osijek
• "Milja" 1600km za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi
• Humanitarna biciklijada Osijek- Zagreb
• Humanitarna trkačka liga kroz koju pomažu obiteljima u potrebi
• Sedam uzastopnih godina organiziranja popravaka bicikala u SOS selu Ladimirevci

Ponosni smo što su dio tima "Lege za djecu superjunake" koje je Zaklada Slagalica 2017. godine nagradila posebnim Priznanjem za filantropsku inicijativu građana- zaključuju u Slagalici.

          

biciklisti.jpg

biciklisti.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.