Hrvatski radio

Radio Osijek

Igrači NK Osijeka u Centru za pružanje usluga u zajednici - Klasje

07.12.2017.

22:15

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nogometaši Osijeka predvođeni kapetanom momčadi Bornom Barišićem i trenerom Zoranom Zekićem posjetili su djecu u Centru za pružanje usluga u zajednici - Klasje Osijek. Nisu tamo prvi puta i ne dolaze praznih ruku.

"Nije nam važno kakve aute voze i što o njima drugi misle, ja vam moram reći da je riječ o izuzetnim dečkima!" - na prvu je rekla ravnateljica centra Miranda Glavaš – Kul. "Uprava, dečki i cijeli klub ne čekaju poziv već zovu i pitaju kad ćemo u akciju!" - nastavlja ona i dodaje – "Prekrasni su svi. Ove godine su kupovali našoj djeci rođendanske darove, za 140 korisnika, i stalno nas pozivali na utakmice. Možete misliti što je našoj djeci značilo da baš njih prvotimci povedu na teren!"

Mislim, značilo bi i meni, a ne njima. I da je to sve.

"Dolaze stalno. Igraju s našom djecom nogoš, razgovaraju s njima što je izuzetno važno. Govore im o uspjesima, ali i posrtanjima što je sastavni dio života" – govori Glavaš – Kul.

Vidjelo se da su domaći čim su ušli u prostoriju punu djece. Pali su zagrljaju, petice i druženja na bedrima koji vrijede milijune.

"Ljepo ih je posjetiti i družiti se malo s njima" - počeo je Borna Barišić – "Slikaju se s nama, važno im je kad smo tu i nije nam prvi puta!" - Vidi se, pomislim, a on ode sa svojim frendovima.

"Nama je to čast. Doći vamo i obići djecu. Ne znam da li me poznaju, ali vidim da im je drago!" - skroman je Mile Škorić, dok ga njegova ekipa poziva imenom do korpe s bombonima.

"Kada smo igračima rekli gdje idu, i gdje moraju biti u četvrtak navečer, evo možete se i sami uvjeriti s koliko su oni zadovoljstva prihvatili da budu među djecom!" - rekao je Mario Mihić glasnogovornik kluba. A koliko je veliko bijelo - plavo srce pokazuje i brzi dogovor igrača prije ulaska u centar, o tome kako će skupiti novce za četverogodišnjeg dječaka Patrika Karlocija iz Bilja koji ima rak pluća. "Nije to jedina akcija igrača, struke i zaposlenika NK Osijeka. Iza nas je više takvih mini akcija kojima prikupimo koliko možemo u želji da pomognemo!" - rekao je Mihić. Čovjeku dođe da im da još koji milijun, jer nije u šoldima sve.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.