Hrvatski radio

Radio Osijek

Igrajmo se škole

08.02.2023.

11:39

Autor: HRT / Radio Osijek

Radionica

Radionica

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

 U sklopu Tjedna znanosti, koji na Filozofskom fakultetu traje do 10. veljače, održana je radionica Igrajmo se škole na kojoj su bili učenici osnovne škole Antuna Mihanovića. Radionice su vodile voditeljica katedre za didaktiku na Odsjeku za pedagogiju, Renata Jukić i voditeljica Odsjeka za pedagogiju Senka Žižanović.

Pozvali su djecu da im pokažu što se radi na fakultetu te da im približe pedagošku i pedagogijsku znanost kroz igru čisto da im pokažu što rade učitelji i gdje se i kako uče poučavati djecu. Na taj ih način žele pozvati i pokazati koliko je to lijepo zanimanje, a koje je zapravo životni poziv.

Radionica je osmišljena da od najmlađih čuju kakva škola treba biti, kakvi su njihovi učitelji, što od njih očekuju i zašto vole ići u školu. Kroz igru nastoje vidjeti kakvu interakciju djeca imaju sa svojom učiteljicom i što su do sada upoznali. Izabrali su najmanju djecu jer smatraju da je važno od samog početka kritički promišljati kakva treba biti škola te da ju prilagode od najmlađih dana.


Renata Jukić i Senka Žižanović

Renata Jukić i Senka Žižanović

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Renata Jukić

Senka Žižanović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.