Hrvatski radio

Radio Osijek

II Simpozij - Primarna i sekundarna prevencija bolesti

24.11.2017.

12:27

Autor: Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Primarna i sekundarna prevencija bolesti suvremenog čovjeka – naziv je drugog simpozija u organizaciji Akademske zajednice “Ante Starčević”, Matice Hrvatske, Medicinskog fakulteta u Osijeku i osječkog Kliničkog bolničkog centra.

Prof.dr. Josip Galić, predsjednik organizacijskog odbora, ističe  kako će se osim o važnim temama poput ovisnosti, ozljeda te genetskih i nasljednih bolesti govoriti i o potrebi što ranijeg otkrivanja zloćudnih bolesti. Time se znatno utječe na kvalitetnije i učinkovitije mogućnosti liječenja i sigurniji ishod  za bolesnika.  
- Transplantacija, genetska podloga, robotska kirurgija i mikrokirurgija budućnost su medicine i grane medicine treba usmjeravati prema tome. Inače, na ovom simpoziju bit će riječi o bolestima ovisnosti, potom o genetskim nasljednim i stečenim bolestima, ozljedama i nefrologiji - istaknuo je dr. Galić i dodao da je simpozij prilagođen ne samo liječnicima nego i svim građanima te ih poziva da dođu poslušati temu koja ih zanima. Simpozij traje 24. i 25. studenoga na drugom katu Rektorata Sveučilišta J. J. Strossmayera, na Trgu Svetog Trojstva 3 u osječkoj Tvrđi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.