Hrvatski radio

Radio Osijek

II. svjetski dan djedova, baka i starijih osoba

24.07.2022.

18:02

Autor: HRT / Stjepan Filipović

Katolička udruga "Veronikin rubac"

Katolička udruga "Veronikin rubac"

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Katolička udruga za pomoć starijim i nemoćnim osobama "Veronikin rubac" u suradnji s Franjevačkim samostanom sv. Križa u Osijeku organizirala je svečanu euharistijsku proslavu II. svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba. 

Ovogodišnje je geslo potaknuto porukom Svetoga Oca Franje, „Rod donose i u starosti“ (Ps 92, 15). Nakon marijanske pobožnosti, svečanu misu u crkvi Svetog Križa u Tvrđi predslavio je fra Svetislav Stjepan Krnjak, OFM, vikar i ispovjednik u osječkom Franjevačkom samostanu. Nakon misnog slavlja organizirano je druženje starijih osoba i unučadi u samostanskom dvorištu.

Katolička udruga za pomoć starijim i nemoćnim osobama "Veronikin rubac" osnovana je kako bi volonterskim djelovanjem i životom svojih članova svjedočila kršćansku vjeru na poseban način prema starijim i nemoćnim osobama  u duhu katoličke tradicije. Udruga djeluje na području Grada Osijeka i županije.

Prije 15,5 godina činilo se kao „obična“ kršćanska aktivnost donijeti ljubav sugrađanima u potrebi svojim profesionalnim pristupom, koristeći znanje, vještine i oplemenjujući ljude oko sebe.

U Udruzi napominju da svojom predanom aktivnosti u knjizi njihovih života i povijesti Grada i Hrvatske upisuju tradiciju odgoja prema starim i nemoćnim osobama.

Iz Udruge pozivaju građane ako znaju nekoga kome je pomoć potrebna da se obrate uredu, koji se nalazi u prostorijama samostana, od ponedjeljka do petka od 10 - 12 sati telefonski na broj 031 214 044 ili na elektroničku adresu: veronikin-rubac@net.hr. U Udruzi se može potražiti pomoć, volontirati ili donirati pomagala.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.