Hrvatski radio

Radio Osijek

III. sajam poduzetništva hrvatskih branitelja

19.10.2018.

10:52

Autor: Željko Kovačević

III. sajam poduzetništva hrvatskih branitelja

III. sajam poduzetništva hrvatskih branitelja

Foto: - / -

Od 7 do 17 sati, danas i sutra, na prostoru Trga Ante Starčevića u Osijeku, traje III. sajam poduzetništva hrvatskih branitelja. Sajam je dio programa 27. obljetnice ustroja 130. brigade Hrvatske vojske Osijek.

Uz III. sajam poduzetništva hrvatskih branitelja, u programu obilježavanja 27 godina od ustrojavanja 130. brigade Hrvatske vojske Osijek je i izložba starih automobila te središnji, subotnji dio programa, s misom zaušnicom u Kapucinskom samostanu sv. Jakova u 9 sati, svečanim otvorenjem 10.30 te polaganjem vijenaca kod Spomen-obilježja poginulih branitelja i stradalnika na Trgu Slobode.

Sajam na Trgu Ante Starčevića pratit će nastupi glazbenika - najavio je Zlatko Dernaj, predsjednik udruge "Heroji Osijeka", ističući kako je krilatica ovogodišnjeg jesenskog sajma: "Zajedništvo je naša snaga".

"Prije tri godine smo s kolegama braniteljima iz Domovinskog rata došli na ideju da organiziramo sajam. Na početku su sudjelovali samo OPG-ovo i obrti branitelja, no s vremenom smo proširili priču i pozvali i druge da nam se pridruže, tako da ove godina nedostaje štandova u odnosu na broj prijavljenih. Na trgu će biti oko 60 izlagača sa svojim proizvodima, od meda i kolača, do suhomesnatih privoda, pa sve do tradicionalnih nošnji" – rekao je Vladimir Flatscher, voditelj sajma iz Braniteljske zadruge Donji grad.

"Promicanjem gospodarskih aktivnosti branitelja na najbolji način čuvamo dostojanstvo svih hrvatskih branitelja, istine o Domovinskom ratu i trajnog sjećanja na 63 smrtno stradala i 22 nestala branitelja u obrani grada
Osijeka" – ističe Drenaj.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.