Hrvatski radio

Radio Osijek

Ilok: Srijemski pjenušavi doručak u vinogradu u znaku šampiona

10.07.2021.

16:55

Autor: Marija Vukasović Petrinović

fotografije: Visit Vukovar Srijem

fotografije: Visit Vukovar Srijem

Foto: - / -

Ovogodišnji Pjenušavi srijemski doručak održan je u najistočnijem vinogradu Hrvatske, na položaju Radoš vinarije Papak – u organizaciji Salona pjenušavih vina Zagreb, TZ Vukovarsko srijemske županije i hotela Dunav!

Cilj pjenušavoga srijemskoga doručka je okupiti vinare, proizvođače pjenušaca i njihove stare i nove kupce, ljubitelje pjenušaca - na neobaveznom, ugodnom druženju uz mjehuriće i srijemske specijalitete  - na mjestu gdje vino nastaje – u vinogradu. Doručak je pripremio hotel Dunav, nedavno proglašen šampionom osmog Suncokreta ruralnog turizma, a ponuda - bogata, kako priliči Srijemu.

Na stolu dekoriranom suncokretima posluženi su  kulen, kulenova seka, sirevi (kravlji, podlijevani, tvrdi s paprikom, orasima, dimljeni)   zapečene flekice sa šunkom i sirom, taške, rezanci s orasima i makom, kiflice, voće …    
Nakon kušanja pjenušavih vina na početku srijemskoga doručka, svaki će vinar u ranim je poslijepodnevnim trenucima ponudio  premijeru jednoga novog vina - „En primeur SRIJEM“  (Buhač, Čobanković, Herceg, Iločki Podrumi, Papak, Trs.)
Uz glazbeni ugođaj za koji se pobrinula Petra Marković, pomoć pri serviranju pružili su učenici Srednje strukovne škole Vinkovci u organizaciji Regionalnog centra kompetentnosti.

 „U jednom doživljaju Pjenušavi srijemski doručak spaja ugođaj neposrednog doticaja s prirodom, okuse i mirise vina i doživljaj autohtone, domaće hrane koju su naši vinogradari jeli desetljećima unazad. Hrana i vino ljube se na puno načina, a ovdje su sljubljeni neposredno u doticaju s izvorom - vinogradom, trsom, vjetrom i suncem. Idemo u susret onome što volimo - u susret vinima Srijema, obroncima Srijema i plodovima Srijema. Iskreno, autentično i neposredno, karakteristike su svakog istinskog doživljaja. Doživite pjenušava vina Srijema u Srijemu!“ – pozvala je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije. 
 

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.