Hrvatski radio

Radio Osijek

Imendan i 103. rođendan Ane Stipanović

26.07.2020.

15:52

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Baka Ana Stipanović proslavila je imendan i 103. rođendan u crkvi svetog Ladislava Kralja u Punitovcima. Misno je slavlje predvodio župnik dr.sc. vlč. Đurica Pardon .

Rođena je 1917. godine u Punitovcima u kojima je provela cijeli život. Preživjela je dva svjetska i Domovinski rat. "Radila am svašta: ručnog rada, kuhala sam, jela, ništa mi nije bilo teško raditi. Nije meni bilo loše, nismo bili velika sirotinja. U obitelji nas je bilo dvadsestdvoje. Sad je previše i nikome nebih željela da toliko dugo živi", rekla je baka Ana.
"Baka Ana pokazuje vedar duh i radostan život na selu. Veselim se što u Punitovcima i župnoj zajednici vlada zdrav i radostan duh življenja ovdje, na selu i u seoskom okružju. Posebno mi je drago što sam seoski župnik i posebno mi je drago što u ovoj zajednici žive dugovječni ljudi. To je dokaz da se na selu može lijepo i ugodno živjeti. U današnjem Evanđelju slušamo kako je blago skriveno na njivi, kako se blago skriveno u zemlji otkriva ako se otkopa. Tako je i baka Ana otkrivala blago obrađujući zemlju, svoj vrt, i time je zaslužila bogat, zdrav i dug život. Draga bako Ana želimo Vam da, koliko Vas Bog poživi ostanete kao svjedočanstvo da se ovdje, na ovoj slavonskoj zemlji može dobro, dugo, sretno i zdravo živjeti. Neka Vas Bog poživi i neka Vam je sretan 103. rođendan", rekao je župnik dr. sc. vlč. Đurica Pardon.

Ana Stipanović

dr.sc.vlč. Đurica Pardon

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.