Hrvatski radio

Radio Osijek

I.Meštrović - Rakitić je dobro, no to je sramota!

02.07.2016.

12:36

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Rakitić je bio moj gost i još je uvijek, a može nas biti sramota da se tako što dogodilo!" – odgovorio je na izravno pitanje novinara je li bio svjedokom događaja na Ugljanu kad su huligani razbili prozore na vili njegovog poslovnog partnera Lorinca Meszarosa, Ivan Meštrović predsjednik NK Osijeka.

Prema navodima svjedoka i medija hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić iznajmio je s obitelji u uvali Čeprljanda, na otoku Ugljanu, raskošnu vilu mađarskog poduzetnika Lorinca Meszarosa, koji je početkom godine postao suvlasnik NK Osijek. Vila je registrirana na tvrtku Mirno more d.o.o. i nalazi se unutar turističkog kompleksa također u Meszarosevom vlasništvu.                                                                                                                        

Na otok je u petak oko 13 sati stigla skupina od šest mladića koji su se uputili prema vili gdje je boravio Rakitić sa suprugom i djecom. Došavši pred vilu huligani su kuću počeli gađati kamenjem i pritom su navodno porazbijali sve prozore i oštetili vrata, nakon čega su se razbježali. Mještani svjedoče i da je jedan od huligana čak pozvao ostale da provale u kuću. Rakitić i obitelj su žurno nakon toga otok napustili gliserom.                                            

„Rakitić i obitelj su dobro!“ – potvrdio je Ivan Meštrović novinarima na konferenciji NK Osijeka, ponovivši kako je to sramota!                                                                                                                

Zadarska policija zaprimila je dojavu o razbojstvu u posljepodvenvim satima u petak, a prema njihovim saznanjima nepoznat počinitelj ili više njih, nepoznatim predmetom razbio je staklo na vili. Prijavu je,navodi policija,podnijela oštećena osoba. Istraga je u tijeku.                                                                                                        

Iako su ga mještani oduševljeno dočekali zvijezda Barcelone odmor na Ugljanu će pamtiti po nemilom događaju. Konferencija za novinstvo NK Osijeka o novom ili obnavljanju stadiona Gradski vrt tako je pala u drugi plan.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.