Hrvatski radio

Radio Osijek

INA i osječka Pivovara za osječki KBC

09.12.2016.

15:21

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječka pivovara Kliničkom bolničkom centru u Osijeku darovala je 250 tisuća, INA 150 tisuća kuna, a članovi Opće opasnosti, uz prigodine darove koje je osigurala INA, djeci na Klinici za pedijatriju dijelili su i božićni nosač zvuka.

U humanitarnoj akciji osječke Pivovare "Jedna litra-jedna kuna" prikupljeno je 250.000 kuna. Prikupljenim sredstvima bit će kupljen uređaj za 3D i 4D ultazvuk za Kliniku za ginekologiju i opstetriciju.

Donacijom INA-industrije nafte kupljen je  sustav za terapiju visokim protokom putem nosne kanile koji služi kao potpora disanju novorođene djece te dva uređaja za pulmološku dijagnostiku.

"Na taj način proširit ćemo dijagnostičke metode koje se koriste kod pacijenata oboljelih od bolesti dišnih sustava i osigurati bolje uvjete liječenja najosjetljivije skupine bolesnika, rekao je doc.dr.sc. Željko Zubčić, dr, med., ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Osijek, zahvaljujući na donaciji.

Donaciju INA-e predao je Zoltan Aldott, predsjednik Uprave te tvrtke: "Raduje što smo još jednom mogli doprinijeti boljem i kvalitetnijem liječenju malih pacijenata. Pomaganje zajednici u kojoj djelujemo u samoj je srži Ininog poslovanja, a ovom donacijom zaključili smo niz od šest donacija pedijatrijskim odjelima hrvatskih bolnica."    

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.