Hrvatski radio

Radio Osijek

Incident u Borovu, policija istražuje slučaj

02.05.2021.

12:37

Autor: HRT web

Incident u Borovu, policija istražuje slučaj

Incident u Borovu, policija istražuje slučaj

Foto: - / -

Rano jutros dogodio se incident u Borovu. Skupina muškaraca hodajući mjestom izvikivala je neprimjerene poruke upućene srpskom stanovništvu. Iz policije su potvrdili da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Hrvatska policija će u svakom slučaju koji se tiče narušavanja javnog reda i mira poduzeti sve što je u njenoj nadležnosti i kazniti počinitelje”, poručio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u Borovu komentirajući incident.

Mnogo je neprimjerenog ponašanja i govorenja u posljednje vrijeme u Hrvatskoj. Mnogo je ljudi koji svojim neodgovornim porukama potiču neodgovorne ljude na ometanje mira i slavlja kao što je ovo danas. Svi bi se trebali zamisliti posebice predstavnici najviše vlasti da svojim riječima, svojim djelima ne potiču nikoga na tu vrstu akata, gesti mržnje i tu vrst netolerancije, rekao je Milorad Pupovac iz Srpskog narodnog vijeća

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević na Facebooku se osvrnuo na incident. „Danas zvone zvona na hramovima, pravoslavni vjernici slave najradosniji hrišćanski praznik koji znači pobjedu života nad smrti, čovjekoljublje, mir i ekumenizam. Primaju čestitke od svoje rodbine, susjeda i prijatelja katolika koji uzvraćaju na čestitanje od prije mjesec dana. Tako zajedno gradimo našu zemlju poštujući jedni druge kako su to činili naši stari. Kada zatreba uzajamno se pomažemo i održavamo plamen društvene solidarnosti koji se svakodnevno pokazuje na Baniji. Treba nam taj plamen da negdje pokidane veze u zajednici ponovo povežemo s pogledom na zajedničku budućnost. Zgrožen sam ovim porukama i oštro ih osuđujem! Kome je potrebno sijanje mržnje? Put mira neće zaustaviti”, poručio je Milošević na Facebooku.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.