Hrvatski radio

Radio Osijek

Infomatičkim znanjem do radnog mjesta

22.02.2017.

12:22

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječko-baranjsko župan Vladimir Šišljagić u Osijeku je uručio diplome polaznicima ECDL edukacije. Projekt osposobljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba proveden je u Zavodu za informatiku u Osijeku.

U suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanjem u Osijeku odabrano je trideset nezaposlenih osoba, a potvrdu o informatičkoj pismenosti, nakon osposobljavanja u Zavodu za informatiku u Osijeku, dobilo je dvadeset i pet polaznika. 

Osječko-baranjska županija više od deset godina organizira i financira edukacije za nezaposlene." Do sada smo zahvaljujući ovom projektu osposobili 850 nezaposlenih osoba: za zidare, njegovatelje, zavarivače, tesare, cvjećare... bilo je više od 15 vrsta edukacija, a dodatna znanja nezaposlenim osobama omogućila su brže zapošljavanje.", rekao je Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić. Za stručnoa osposobljavanjaprekvalifikacije i stručna usavršavanja Županija je do sada osigurala 3 milijuna kuna, a za ECDL edukaciju  izdvojeno je 70 tisuća kuna.  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.