Hrvatski radio

Radio Osijek

Inklutour-povećati zapošljivost osoba s invaliditetom

01.12.2022.

13:56

Autor: HRT Radio Osijek

okrugli stol

okrugli stol

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Edukacija osoba s invaliditetom za tržište rada- tema je okrugloga stola koji je, u povodu Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom 3. prosinca , u Osijeku organiziralo Pučko otvoreno učilište. 

S partnerima- Ugostiteljsko-turističkom školom, Inkluzivnom kućom Zvono i ORA toursom provode Inklutuor- projekt koji pruža individualne obrazovne programe za osobe s invaliditetom s ciljem njihove povećane zapošljivosti i inkuluzije na tržištu rada u sektoru ugostiteljstva i turizma. je o projektu financiranom sredstvima Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna (15%). Projekt provode od ožujka ove do sredine studenoga 2023. godine. Cilj je za 110 osoba s invaliditetom organizirati edukacije te kroz obrazovne programe za turističkog vodiča  i animatora. Projekt pruža individualne obrazovne programe za osobe s invaliditetom s ciljem njihove povećane zapošljivosti i inkuluzije na tržištu rada u sektoru ugostiteljstva i turizma. Također, programom je predviđeno i profesionalno usmjeravanje poslodavaca iz sektora turizma za rad s osobama s invaliditetom. 


Inklutour

okrugli stol

okrugli stol

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.