Hrvatski radio

Radio Osijek

Inovativne metode i pristupi u radu s djecom s teškoćama u razvoju

07.06.2023.

13:14

Autor: HRT Radio Osijek

Doroteja Blagus, Dokkica

Doroteja Blagus, Dokkica

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Osječki Dječji kreativni centar Dokkica najavljuje održavanje 2. Međunarodne znanstveno-stručne konferencije Inovativne metode i pristupi u radu s djecom s teškoćama u razvoju. Konferencija će se održati 14. lipnja od 8,30 do 15 sati putem online aplikacije ZOOM, a prijave traju do 9. lipnja.

Kako ističu u Dokkici, u današnje vrijeme stručnjaci teže implementirati i kombinirati nove pristupe s postojećim metodama u radu s djecom s teškoćama u razvoju kako bi njima i njihovim obiteljima pružili adekvatnu podršku. S obzirom na brojna istraživanja koja dokazuju utjecaj različitih metoda u praksi, prepoznata je potreba za multidisciplinarnim pristupom u razmjeni znanja i strateškom planiranju rada s djecom s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima što će biti u fokusu najavljene konferencije. Kada govorimo o poticanju djeteta s teškoćama u razvoju nerijetko zaboravljamo na važan faktor koji utječe na djetetov razvoj - okruženje i okolinu koju čine članovi njegove obitelji. Važno je i neophodno govoriti o podršci koja je potrebna upravo njima: roditeljima, braći i sestrama pa čak i bakama i djedovima djece s teškoćama u razvoju. Zato će izv. prof. dr. sc. Ana Wagner Jakab održati predavanje u sklopu tematskog područja Rad s obitelji i roditeljima. Druga plenarna predavačica na ovogodišnjoj konferenciji edukacijska rehabilitatorica, psihoterapeutkinja Integrativne psihoterapije Dina Dežmar održat će predavanje u sklopu tematskog područja Prikaz prakse organizacija iz različitih lokalnih zajednica.

Međunarodna znanstveno-stručna konferencija Inovativne metode i pristupi u radu s djecom s teškoćama u razvoju održat se u sklopu projekta Razvoj inovativnih socijalnih usluga – Integrativni centar za savjetovanje i podršku, sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda, čiji je DOKKICA korisnik. Projekt se provodi u partnerstvu s Gradom Osijekom i Općinom Ernestinovo, a ciljna su skupina projekta djeca s teškoćama u razvoju i njihove obitelji s područja Urbane aglomeracije Osijek. Na konfereneciji za novinare, održavanje ovog skupa najavila je edukacijska rehabilitatorica Dokkice Doroteja Blagus. 

Doroteja Blagus, Dokkica

Dokkica

Dokkica

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.